Ups!

Uups! Viktor & Rolf vs. Parsons MFA Design

Verdict.ro
November 29, 2019 13:38 PM

In ton cu vremea și anotimpul, cele două propuneri de astăzi ne invită la …..somn! Este vorba despre două piese extrem de similare, una semnată Viktor & Rolf, iar cealaltă, parte din colecția 2020 Parsons MFA Design.

Uups! Viktor & Rolf vs. Parsons MFA Design

 

In 2005, Viktor & Rolf propunea în colecția de toamnă/iarnă o ținută cel puțin excentrică. Outfit-ul compus dintr-o plapumă și o pernă este varianta fantezistă a unei ținute de iarnă, confortabilă și călduroasă, ce a șocat audiența și a devenit rapid virală pe internet, fiind extrem de actuală și în 2019. Desigur, nu este o invitație directă să ieși pe stradă îmbrăcată astfel, ci mai degrabă o formă de artă și ironie.

14 ani mai târziu, școala de design Parsons și-a prezentat colecția pentru primăvară/vară 2020, la New York.  O colecție care invită la diversitate, la inspirație multi-culturală și imaginație, așa cum ne-am obișnuit de-a lungul timpului cu designerii emergenți. Unul dintre absolvenții Parsons MFA Design, Hualei Yu a imaginat o ținută care seamănă izbitor de mult cu cea prezentată de Viktor & Rolf.

Outfit-ul este compus din același duo de succes: o plapumă pe post de rochie și o pernă în loc de guler, insinuând același pat confortabil pe care l-am admirat în show-ul Viktor & Rolf din 2005.

Uups!