Ups!

Uups! Volane şi volum, de la Alexander McQueen la Off White

Verdict.ro
March 3, 2020 11:44 AM

Volane, asimetrii, volume exagerate! Un peisaj care se regăsește pe deplin în tendințele lui 2020. Atât de fascinante au fost aceste detalii, încât le regăsim aproape în oglindă la Alexander McQueen și Off White.

Uups! Volane şi volum, de la Alexander McQueen la Off White

Desigur, o vom lua cu începutul și vom preciza că acesta îi aparține Sarahei Burton, directorul creativ al casei McQueen. Pentru colecția destinată sezonului de primăvară/vară 2020, aceasta s-a inspirat din arhiva casei, creațiile realizate de însuși Alexander McQueen. Colecția, în esență romantică, abundă în piese dramatice, ce nu fac decât să sporească intensitatea fiecărei piese.

Printre acestea regăsim o rochie albă, din realizată parcă din suprapunerea a două alte rochii: una lungă, transparentă, brodată cu un motiv floral, iar cea de-a doua extrem de scurtă, voluminoasă și asimetrică.

Notăm această piesă și trecem mai departe, la colecția Off White pentru toamnă/iarnă 2020, prezentată în urmă cu doar câteva zile la Paris Fashion Week. Virgil Abloh face parte din categoria noilor designeri cu un succes fulminant, mai ales în rândul publicului tânăr, dar care beneficiază de mult credit și din partea editorilor de modă .

Pe podiumul prezentării de toamnă/iarnă a acestui an, Bella Hadid a prezentat o creație inedită am spune la o primă vedere. Este vorba despre un layering îndrăzneț, o combinație între stilul ultra elegant al rochiei și sport, al jachetei de deasupra. Rochia, după cum putem lesne observa, este practic varianta pe negru a rochiei văzute mai devreme la McQueen.

Uups!