Ups!

Uups! Yves Saint Laurent vs. Louis Vuitton

Verdict.ro
June 26, 2019 16:33 PM

Am observat în ultimul timp tot mai multe surse de inspirație izvorâte din jurul modei anilor 2000. Designerii de astăzi se lasă furați de prezentările de modă ale predecesorilor lor, din care extrag din când în când câte un motiv, o piesă, o ținută întreagă. A venit rândul lui Virgil Abloh, designerul Louis Vuitton Men să fie protagonistul rubricii noastre, alături de o creație Yves Saint Laurent.

Uups! Yves Saint Laurent vs. Louis Vuitton

Spunem Yves Saint Laurent pentru că pe atunci, casa de modă purta încă numele fondatorului său. Colecția despre care vorbim este din 2008, un an marcant pentru brandul francez, ce a coincis și cu dispariția lui Yves Saint Laurent.

Așadar, pentru sezonul de primăvară/vară 2008, YSL a propus o colecție îndelung aplaudată, iconică pentru vremea respectivă. O parte din piese imită o armură foarte rafinată, compusă parțial din logo-ul casei de modă.

Yves Saint Laurent Spring/Summer 2008

 

Una dintre ele, un top inedit, are întreg spatele compus din zale sub forma logo-ului brandului, prezent și pe partea frontală.

Ei bine, aceeași idee o regăsim și în noua colecție Louis Vuitton pentru primăvara 2020. Evident, nu este același logo, de această dată fiind vorba despre inițialele LV ce compun un top într-o nuanță superbă de albastru, parte a celei mai noi colecții imaginate de Virgil Abloh. Logo-ul Louis Vuitton este transpus în zale de plastic pastelate și suprapus peste un tricou în aceeași culoare.

Noi credem că este cazul unui ”Uups!”