Ups!

Uups! Yves Saint Laurent vs. Tom Ford

Verdict.ro
September 21, 2019 11:16 AM

De data aceasta, avem parte o adevărată poveste în spatele celor două ipostaze prezentate în materialul „Uups!”. Originalul, un tuxedo Yves Saint Laurent şi reinterpretarea actuală, Tom Ford, sunt legate de istoricul comun al celor două case.

Uups! Yves Saint Laurent vs. Tom Ford

Să începem însă..cu începutul. În 1984, Loulou de la Falaise purta un costum Yves Saint Laurent, al cărui sacou, la două rânduri de nasturi, avea un guler deosebit, roz pudrat.

Loulou de la Falaise, un nume poate nu atât de cunoscut, a fost muza designerului Yves Saint Laurent, dar şi deisgner de modă şi accesorii.  Fiica unui celebru model irlandez şi a unui marchiz francez, Loulou era descrisă ca fiind „chintesenţa noţiunii de boemie de pe Rive Gauche”. Rive Gauche, malul stâng al Senei, care traversează Parisul, este  o zonă în care arta pariziană s-a dezvoltat, fiind cunoscută pentru cercurile artistice (pictură, muzica, modă) care îşi desfăşurau activitatea acolo. O zonă cu care însuşi Yves Saint Laurent s-a identificat.

De partea cealaltă, în contemporan, avem o reinterpretare a celebrului costum YSL, aparţinând de această dată lui Tom Ford. Acesta a inclus în colecţia de primăvară/vară 2019 un look aproape identic cu cel din 1984, imaginat de Yves Saint Laurent.

Cum nimic nu este o pură coincidenţă, Tom Ford are o strânsă legătură cu celebra casă de modă franceză, fiind director artistic la Yves Saint Laurent între 1999 şi 2004. Ceea ce la prima vedere este o copie la indigo, poate fi interpretat ca un tribut (deşi Tom Ford nu a făcut o declaraţie clară în acest sens).