Ups!

Uuups! Când similitudinea este prea mult? Celine, Alexandre Vaulthier și Saint Laurent!

Verdict.ro
February 2, 2019 09:40 AM

După cum spuneam și anterior, similitudinile în modă nu sunt un lucru rar, nici în cazul marilor case de modă. Mai mult, din ce în ce mai des, veți putea observa piese extrem de similare la branduri celebre, ce par copiate aproape 1 la 1! Nu întotdeauna copia și originalul fac parte din colecțiile aceluiași sezon, adesea fiind vorba despre o sursă de inspirație din trecutul mai mult sau mai puțin apropiat.

Revenind la subiectele de astăzi, am ales 3 ținute aproape identice. Este vorba despre o rochie din colecția Celine Primăvară/Vară 2019, o altă rochie Alexandre Vaulthier din colecția sa Couture Primăvară 2019 și o rochie Saint Laurent din Primăvara lui 2017.

Cronologic, este ușor de intuit care din ținute a fost sursa de inspirație pentru celelalte. Este drept, exemplul de față face parte din controversa Saint Laurent – Celine, ce gravitează de când designerul Hedi Slimane a părăsit primul brand și s-a reorientat către cel de-al doilea, schimbându-i total direcția. Este lesne de înțeles de ce fanii Celine sunt revoltați, atât timp cât faimosul designer reface practic colecții propuse deja pentru Saint Laurent.

De data aceasta însă, avem un Ups! în plus, acordat casei Alexandre Vaulthier, care s-a aliniat la rându-i inspirației comune, integrând în cea mai nouă colecție a sa o rochie aproape identică cu cele două deja prezentate.