Ups!

Uuups! Louis Vuitton vs. Loewe

Verdict.ro
May 21, 2019 15:36 PM

Uuups! Louis Vuitton și Loewe s-au întrecut sezonul acesta în propuneri vestimentare, ba mai mult, au propus două piese aproape identice. Este vorba despre un sacou bej, cu un joc de culoare în zona reverului, respectiv a gulerului.

Ambele piese ilustrate fac parte din colecțiile de primăvară/vară 2019 și au fost prezentate la săptămâna modei de la Paris, din toamna anului trecut.

Uuups! Louis Vuitton vs. Loewe

Sacoul Louis Vuitton face parte dintr-o colecție futuristă, ce a avut ca sursă de inspirație lumea virtuală și tehnologia avansată.  Acest lucru s-a reflectat atât în decorul show-ului de modă gândit de Nicolas Ghesquière, cât și  în materialele folosite la confecționarea hainelor propriu-zise. Printre acestea, un sacou cu o croială ușor masculină, într-o nuanță de bej, cu reverul bicolor, nude și alb.

Un sacou aproape identic poate fi regăsit și în colecția Loewe, prezentată în cadrul aceluiași fashion week și în aceeași perioadă. Casa de modă de origine spaniolă a propus pentru sezonul actual o colecție ce conturează ideea de libertate, inspirată de aerul hippie. Siluetele sunt în mare parte lejere, simple, iar hainele par foarte ușor de purtat, chiar și cele cu detalii sau accesorii inedite. Acolo unde există o rochie satinată, există și niște ghete joase să o completeze. Penele sunt contrabalasante de tricot și ne duc mai mult cu gândul în zona tribală, decât extravagantă.

Așadar, designerul Jonathan Anderson a imaginat un sacou, bej, cu rever și guler bicolor, prezentat într-o ținută tip costum.

Diferențele dintre cele două propuneri sunt subtile, însă există. Designul sacoului, asimetria cromatică a sacoului Loewe, închiderea cu nasturi a acestuia sunt câteva dintre acestea. Totuși, spunem ”Ups!” , de data aceasta însă în cazul ambelor branduri.