Fashion

„V for Vintage” ediția cu numărul 20 - Laura Călin este creatoarea conceptului

nicoleta.ispasescu
April 24, 2018 14:32 PM

Absolventă a unei facultăți cu profil economic, Laura Călin și-a urmat pasiunea pentru cultura vintage și a reușit să o transforme în business: „Îmi place zona de design înainte de a începe V for Vintage, de mai bine de 10 ani sunt în domeniul ăsta. În primul rând pentru că am lucrat cu designeri români și mi-am creat legături cu ei și prietenii s-au legat, și alte proiecte, și așa a apărut încet încet V for Vintage. Am vrut să fac UNARTE, dar până la urmă am ajuns să fac o facultate economică, am făcut ASE-ul”.

Laura Călin este fondatoarea V for Vintage, cel mai mare târg de cultură vintage și design românesc.

Este vorba despre un târg bianual, care a ajuns la ediția cu numărul 20 și care este dedicat designerilor din trecut, prezent și viitor, cu alte cuvinte este dedicat modei vintage, contemporane și viitori designeri, după cum ne-a declarat și Laura: „Concept sună foarte bine. Mai bine decât îi zic eu. Eu îi zic o manifestare artistică, îi zic târg, îi zic eveniment, dar până la urmă totul se bazează pe un concept. V for Vintage vine de la V for Vendetta, de la film, și este inspirat în același timp și de victorie, pentru că V-ul vine de la Victorie. A pornit ca o istorie a ceea ce înseamnă design-ul contemporan și a început cu vintage-ul, a continuat cu design-ul contemporan și s-a dus în „future designs”, spunem noi, adică în cele trei universități pe care le invităm și cu care colaborăm de ceva timp. Weekend-ul acesta s-a serbat a douăzecea ediție. Suntem de 10 ani pe piață, avem două ediții pe an, primăvara și toamna și de obicei sunt în aprilie și în noiembrie”.

V for Vintage aduce laolaltă 100 de designeri contemporani, 10 colecționari vintage și 3 universități, participanți atent selecționați de un juriu format din: Domnica Mărgescu (Fashion Director Elle România), Andreea Bădală (Designer Murmur) şi Laura Călin (Fondator V for Vintage): Avem 100 de designeri contemporani, avem o sală dedicată lor, avem o sală dedicată vintage-ului, adică sunt 10 colecționari de vintage autentic și avem o sală dedicată universităților, avem universitățile din București, Cluj și Timișoara, Universitățile de Arte și Design. Și avem o grădină care interconectează trecut, prezent și viitor. Este o grădină foarte faină, este un lounge pe care l-am conceput noi în această grădină, unde se stă înainte sau după shopping”.

Laura Călin vrea să ducă cât mai departe acest concept, care în prezent se „dezvoltă pe alte proiecte colaterale, pe workshopuri” și care se bucură de o comunitate frumoasă și pasionată de fashion pe o platformă online, și anume http://www.vforvintage.ro/.