Fashion

Valentina Sampaio, primul model transgender ce pozează în Sports Illustrated

iulia.statie
July 14, 2020 12:03 PM

Modelul brazilian Valentina Sampaio a făcut din nou istorie.

Pe aceeasi temaVictoria's Secret colaborează pentru prima oară cu un model transgender

La un an după ce a devenit primul model Victoria’s Secret transgender, Sampaio acum este primul model transgender ce apare în publicația Sports Illustrated.

Valentina Sampaio va apărea în Sports Illustrated

Sampaio a pozat în costum de baie în noua ediție a publicației ce va apărea luna aceasta. Într-o postare pe Instagram, aceasta a spus că este „onorată și fericită” pentru că poate să ia parte la această publicație iconică anuală, adăugând: „M-am născut trans într-un sat de pescuit îndepărtat din nordul Braziliei. Brazilia este o țară frumoasă, dar are cel mai mare număr de crime violente împotriva comunității trans din lume, de trei ori mai mare decât numărul din SUA.”

„A trans înseamnă de obicei să te confrunți cu uși închise către inimile și mințile oamenilor. Ne confruntăm cu insulte, reacții temătoare, violență fizică doar pentru că existăm. Opțiunile noastre de a crește într-o familie iubitoare ce ne acceptă, de a avea o experiență frumoasă la școală sau de a găsi un loc de muncă demn sunt limitate.”, a scris aceasta.

 

View this post on Instagram

 

I am excited and honored to be part of the iconic Sports Illustrated Swimsuit Issue. The team at SI has created yet another groundbreaking issue by bringing together a diverse set of multitalented, beautiful women in a creative and dignified way. I was born trans in a remote, humble fishing village in northern Brazil. Brazil is a beautiful country, but it also hosts the highest number of violent crimes and murders against the trans community in the world—three times that of the U.S. Being trans usually means facing closed doors to peoples’ hearts and minds. We face snickers, insults, fearful reactions and physical violations just for existing. Our options for growing up in a loving and accepting family, having a fruitful experience at school or finding dignified work are unimaginably limited and challenging. ???❤️?

A post shared by Valentina Sampaio (@valentts) on

Valentina Sampaio, despre comunitatea transgender din Brazilia

Sampaio, care a fost, de asemenea, prima femeie transgender ce a apărut pe coperta Vogue Paris, este o susținătoare înfocată pentru drepturile oamenilor trans. Luna trecută, modelul a apărut la o transmisie mondială în direct a Pride Live, pentru a ajuta organizațiile LGBTQ+ afectate de coronavirus.

„La fel ca în Statele Unite și pe tot globul, persoanele transgender din Brazilia sunt marginalizate. Suntem considerați ca fiind imorali și etichetați ca ceva pervers, suntem insultați, bătuți în public și în unele cazuri, asasinați.”, povestea ea pentru Vogue.

„Este rar să vezi o persoană transgender ce are un loc de muncă unde are legătură cu publicul. În afara Braziliei, am avut șansa să întâlnesc oameni trans care lucrează într-o multitudine de domenii. Vânzători în industria modei, casieri în supermarketuri, makeup artiști și multe alte domenii.”, a povestit aceasta.