Fashion

Valentino SS21, o colecţie cu detalii romantice din voaluri, macramé, franjuri şi broderii

Oana Nutu
September 30, 2020 07:38 AM

„În acest moment, să mă opresc la o mentalitate veche nu era o opțiune”, a spus designerul casei de modă Valentino, Pierpaolo Piccioli, la conferința de presă post-spectacol.

Pe aceeasi tema10 tendinţe pentru sezonul toamnă-iarnă 2020/2021

Pandemia de Covid-19 a lovit puternic în segmentul modă de lux, couture şi marii designeri în mod special. Piccioli a preluat redefinirea codurilor stilistice ale casei – proces pe care l-a numit re-semnificare. „M-am concentrat pe lucrul asupra identității lui Valentino decât asupra esteticii sale”, a reflectat el. Ca întotdeauna cu Piccioli, abordarea sa a fost la fel de instinctuală pe cât de sofisticată; va rămâne ca unul dintre vizionarii romantici ai modei, capabili să orchestreze momente de adevărată plăcere creativă, atât emoționale, cât și elevate vizual, spunea Tiziana Cardini, redactor British Vogue.

Valentino SS21, o colecţie cu detalii romantice din voaluri, macramé, franjuri şi broderii Sursa Hepta

 

Romantismul era de fapt mult în mintea designerului în timp ce lucra la colecție. El a numit-o radicală. Dar ce înseamnă să fii un romantic radical astăzi? „Pentru mine rimează cu individualitate, cu libertatea de a ne exprima identitatea și diversitatea”, a răspuns el.

Piccioli a celebrat prin această colecţie unicitatea fiinţei umane şi diversitatea. Fiecare persoană se deosebeşte de cealaltă prin personalitatea şi mediul în care îşi desfăşoară activitatea, trăieşte. Este un omagiu adus individualităţii, decorat cu flori şi detalii couture.

Dantela, macramé-ul, croșetatul și broderiile se numărau printre accentele texturale de couture revizuite cât se poate de firesc, palpabile, umane. Piese din garderobă – bluze, costume scurte și bluze – au fost deseori propuse în versiuni identice pentru ambele sexe. S-au depăşi graniţele tăieturilor drepte şi a liniilor clasice, suprarealismul a devenit sinonim cu stilul Valentino.

Valentino SS21, o colecţie cu detalii romantice din voaluri, macramé, franjuri şi broderii Sursa Hepta

„Aici formele sofisticate au fost proiectate cu o precizie fluidă și eficientă. Evidențiind o abordare cumva reducționistă, singura amprentă a fost o renaștere florală cu nuanțe vibrante a unei rochii de arhivă: un model galben plin de farmec purtat de faimoasa Anjelica Huston și cu lansat de Giampaolo Barbieri în 1972”, scrie British Vogue.

 

Valentino SS21, o colecţie cu detalii romantice din voaluri, macramé, franjuri şi broderii Sursa Hepta

 

Prezentarea de modă a fost deopotivă o experienţă emoţională cu momente de seducţie şi romantism acompaniată de muzica artistului Labrinth care a zugrăvit întreg tabloul.

 

Pentru mai multe imagini din colecţia Valentino Spring-Summer 2021 accesează galeria foto!