Beauty

Vârfuri despicate? 5 tratamente naturale de preparat acasă

A. S.
November 27, 2019 22:00 PM

Ai vârfuri despicate și nu mai știi ce să faci? Vestea bună este că există tratamente naturale pe care le poți face acasă și care, în timp, își vor arăta efectele

Vârfurile despicate pot apărea din nenumărate cauze. Vopsit, decolorat, placa sau alte tratamente termice, o dietă dezechilibrată pot fi numai câteva din motivele problemelor cu părul. Pe lângă o alimentație corespunzătoare, poți apela și tratamente naturale pentru păr uscat și deteriorat.

Vârfuri despicate. Tratament natural cu avocado

Avocado este minunat pentru păr. Acesta îți face părul să strălucească și să fie catifelat. Fă dintr-un fruct de avocado o masca, prin pisarea acestuia și aplică-l pe păr, insistând la vârfuri. Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute

Vârfuri despicate. Tratament natural cu uleiuri

O mască cu ulei este foarte bună mai ales acum, în anotimpul rece, când frigul poate să-şi pună amprenta şi asupra firului de par. De mare ajutor sunt uleiul de măsline, uleiul de cocos sau uleiul de migdale, dar şi o combinaţie dintre toate trei poate fi un remediu eficient pentru părul uscat.

Mod de preparare:  pune o ceaşcă de ulei la încălzit, cu atenţie ca temperatura la care va fi uleiul în final să îţi permită să ţii degetul în el. Părul se prinde într-o coadă de cal, iar vârfurile se înmoaie direct în ulei. Restul uleiului se toarnă pe tot părul şi se masează.Acest tratament rehidrateaza părul, dar îl şi întăreşte şi îi redă strălucirea.

Tratament natural cu aloe vera pentru vârfuri despicate

Aloe vera hrănește și regenerează părul, stimulând creșterea acestuia. În plus, aceasta previne deteriorarea cauzată de folosirea vopselelor sau de expunerea excesivă la căldură. Uleiul de măsline face părul moale și îl protejează de factorii dăunători.

Ai nevoie de:

  • 5 linguri de aloe vera (75 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline (32 g)

Mod de preparare:

Taie o frunză de aloe vera și extrage gelul din interior. Pune cele 5 linguri de gel într-un castron, apoi adaugă uleiul de măsline. Aplică amestecul pe părul deteriorat. Lasă-l să acționeze timp de o jumătate de oră. Spală-te pe cap ca de obicei, cu șampon și balsam (ar fi bine ca și acestea să fie preparate acasă).

Citește și: 7 VITAMINE PENTRU UN PĂR FRUMOS ȘI SĂNĂTOS

Vârfuri despicate. Tratament natural cu banane

Bananele sunt bogate în uleiuri naturale, potasiu, zinc, fier, vitaminele A, C şi E. Cu ajutorul acestor componente, bananele redau elasticitatea naturală a părului şi scad şansele ca el să devină casant. De asemenea, părul uscat este astfel hidratat, iar firul este reparat.

Mod de preparare: masca se obţine prin combinarea în blender a unei banane coapte cu 2 linguri de lapte şi 1 lingură de miere. Amestecul se aplică pe păr şi se lasă să acţioneze timp de 45 de minute, după care se clăteşte părul şi se şamponează. Această mască este bine să fie folosită de două ori pe săptămână.

Tratament cu ou și miere pentru păr

Pregătește o masca de păr cu ajutorul unei lingurițe de ulei de migdale, un gălbenuș de ou și o lingură de miere. Amestecă aceste ingrediente și aplică-le pe întreagă lungime a părului. Lasă-l să acționeze jumătate de oră, după cere spăla-ți părul în mod obișnuit.

Tunderea părului pentru a scăpa vârfuri despicate

O vizită la stilist te va ajuta pe termen lung. Specialiştii în îngrijirea părului pot aplica o metodă specială, care ascunde vârfurile despicate în spatele unui strat de păr sănătos. Tunderea unui centimetru din vârfuri este de asemenea o idee bună. Părul tău va creşte în continuare dacă ţi-l tunzi astfel o dată la opt sau zece săptămâni deoarece părul creşte cu 1 până la 1.5 cm pe lună. Drept avantaj al tunderii părului în mod regulat, vei avea un păr mai bogat şi, mai ales, sănătos.