Living

Veliko Tarnovo, obiective turistice. Ce poți vizita

alexandra dutu
June 15, 2018 17:29 PM

Veliko Tarnovo este o alternativă superbă pentru o escapadă de weekend, în afara Capitalei. Situat la 180 de kilometri de București, orașul bulgăresc merită vizitat atât primăvara târziu, cât și vara când e cald și verde.

Veliko Tarnovo este situat în nordul Bulgariei, fiind un oraș care la fiecare colț de stradă vă va aminti de istoria sa, de peste 5 milenii și de trecutul glorios.

Veliko Târnovo se află în nordul Bulgariei, de-a lungul văii Râului Yantra și are o populație de aproximativ 70.000 de locuitori. I se mai spune Orașul Țarilor, pentru că în Evul Mediu, între secolele al XII-lea și al XIV-lea, a fost capitala celui de Al Doilea Imperiu Bulgar, cunoscând o amplă dezvoltare culturală, economică și politică. Acestei perioade i se datorează și arhitectura unică, în stil balcanic, ce atrage un mare număr de turiști. Cu toate astea, Veliko Tarnovo este totodată și un oraș al contrastelor, pe străzile sale întâlnim atât edificii istorice, cât și magazine și restaurante moderne.

În Veliko Tarnovo puteți merge și pentru shopping: pe strada principală sunt magazine cu oferte care mai de care mai atrăgătoare și pentru toate buzunarele: genți, pantofi/sandale, îmbrăcăminte, jucării și jocuri pentru copii etc.

Plimbările pe străduțele orașului au un farmec aparte și par o întoarcere în timp, în vremuri străvechi – cel puțin cu ochii minții.

Restaurantele servesc preparate gustoase, atât internaționale, cât și tradiționale.

Ce poți vizita în Veliko Tarnovo:

– Cetatea Tsarevets

– Galeria de Artă

– Monumentul Asăneștilor

– Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic

– Catedrala din Veliko Tarnovo

– Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri

– Biserica Sfinților Petru și Pavel