Fashion

Verdict întreabă, Ana Petcu răspunde

iulia.statie
April 12, 2021 16:15 PM

Prin rubrica ‘Verdict întreabă’, vedete, influenceri și persoane publice vor vorbi săptămânal despre stilul vestimentar, ținutele preferate, secrete de beauty și le vor oferi cititorilor sfaturi atunci când vine vorba despre look-uri reușite. Ana Petcu este extrem de îndrăgită în mediul online, iar aceasta are grijă să vină și cu anumite propuneri vestimentare ușor de reinterpretat.

Pe aceeasi temaVerdict întreabă, Mimi răspunde

Cu o garderobă ce îmbină perfect două lumi, anume tendințele cool ale generației noi și piesele cu un design vintage, dar și cu un stil vestimentar ce se mulează după vibe-ul unor melodii, Ana Petcu are multe de oferit din punct de vedere vestimentar, așa că noi am vrut să aflăm mai multe despre secretele sale în materie de stil și beauty.

Verdict: Cum ți-ai descrie stilul vestimentar?

Ana Petcu: Stilul meu vestimentar este foarte versatil și se bazează, de obicei, pe piesele care îmi vin pe shuffle dimineața. 80’s și pantaloni evazați, Tupac și hoodie-uri, 00’s și blugi rupți, hippie vibes și bandane, Beyonce și rochii criminale. Întotdeauna vestimentația îmi reflectă starea de spirit. Foarte puțini oameni știu asta despre mine.

Verdict: Care este piesa preferată din garderobă?

Ana Petcu: Mai nou am făcut o obsesie pentru stilizarea unei salopete negre, simple, mulate. O iau ca pe un challenge: câte elemente o pot completa? Câte pot exprima prin ea? E foarte fun.

Verdict: Care este ținuta preferată?

Ana Petcu: Ținuta aceasta îmi inspiră încredere. The world is my runway.

Verdict: Care este accesoriul la care nu poți renunța?

Ana Petcu: Clar inelele. Îmi dau un aer foarte sexy și fără ele nu pot ieși pe stradă, mă simt dezbrăcată.

Verdict: Ultima piesă achiziționată?

Ana Petcu: Am găsit o pereche de pantaloni recent și m-am îndrăgostit. I-am purtat o singură dată, dar îmi dau un vibe intergalactic, estival la superlativ. Este o metodă de manifestare a vremurilor bune.

Verdict: Care este rutina ta de beauty?

Ana Petcu: Încep incontestabil cu skin care, hidratare, toate cele. Apoi primer, concelear și pudră matifiantă. Puțin contur pentru că nu strică niciodată, dau o formă sprâncenelor și highlighter. La capitolul ‘ochi’, totul trebuie să fie complementar outfit-ului meu. Poate eyeliner, poate o urmă fină de eyeshadow sau full smokey eye. Pretty unpredictable.

Verdict: Care este parfumul preferat?

Ana Petcu: “Scandal” de Jean-Paul Gaultier, fără doar și poate.

Verdict: Ce nu ai mai purta niciodată?

Ana Petcu: Skinny jeans cu talie joasă. Absolut odios. Ce bine că s-a dus trend-ul.

Verdict: Care este următoarea achiziție?

Ana Petcu: Nu îmi gândesc niciodată în prealabil achizițiile de genul. Trebuie să mă inspire ceva: o poză, o culoare, un model. Apoi, în secunda 2, sunt pe Google și găsesc ce-mi place, mă duc în magazin (dacă este disponibil în Ro), pun mâna pe produs și îl cumpăr fără să ezit.

Verdict: Cum s-a schimbat stilul vestimentar în ultimul an?

Ana Petcu: Am început să apelez la blugii largi pentru că sunt super comozi și mega trendy. Pălăriile au devenit o plăcere vinovată și am adăugat culoarea bej în toate nuanțele ei. Denotă o eleganță care îmi definește caracterul.

Verdict: Cine te inspiră de pe social media privind stilul vestimentar?

Ana Petcu: Sincer, nu cred că am o persoană care mă inspiră. Cum am spus, mă inspiră vibe-ul unei piese mai tare decât orice altceva. Vibe-ul piesei, cromatica unui clip, atitudinea muzicală a unui artist, toate acestea sunt transpuse în piese vestimentare. E un hobby deja. Tu decizi dacă e poezie sau OCD.

Verdict: Care este obsesia ta atunci când vorbim despre obiecte vestimentare?

Ana Petcu: Bandanele. De mică sunt mare colecționară.

Verdict: Ce trend-uri ți-ai dori să dispară din modă pentru totdeauna?

Ana Petcu: Blugii cu talie joasă, UGG-urile și sprâncenele foarte subțiri.

Verdict: Dacă ai putea să petreci o zi cu o vedetă internațională, pe cine ți-ai dori să cunoști?

Ana Petcu: În viață, Beyonce. În neființă, Michael Jackson. Sunt la nivelul la care încep să înteleg actul creațional briliant, iar producțiile lor sunt metafizice. Aș vrea să stau la o cafea cu unul dintre ei și să înțeleg background-ul fiecărei piese. Fiecare e mai mult decât un ansamblu de sunete. Respect.

Verdict: Cum arată o zi din viața ta?

Ana Petcu: Niciuna la fel. Rutina nu îmi este prietenă. Însă fiecare zi are elemente comune: makeup, outfit, radio, tiktok, studio, insta stories, prieteni apropiați. Ordinea nu este relevantă. Ce e timpul până la urmă?

Verdict: Un fashion advice pentru cititori.

Ana Petcu: Dezvoltă o versiune a ta specială: “tu asumat”. Adică fii tu și asumă-ți fiecare componentă a outfit-ului tău. Dacă pe tine te inspiră, expiră energia negativă a celorlalți. Cine e cea mai importantă persoana din viața ta? Exact, tu. Act like it! Being boring is a disease. Be fabulous! Be extra! Be yourself in your purest form. Kisses!