Fashion

Virgil Abloh a îngropat streetwear-ul, odată cu prezentarea Louis Vuitton

ioana pana
January 17, 2020 10:26 AM

La finalul lui 2019, într-un interviu pentru revista Dazed, Virgil Abloh mărturisea că are siguranța că poate cel mai popular trend al momentului, și anume streetwear-ul, va dispărea în următorul deceniu. Acum, odată cu Paris Fashion Week, designer-ul a prezentat colecția Louis Vuitton cu mare fast. Fundalul albastru, norii, poate cea mai „instagramabilă” prezentare a acestui sezon, pe care cu siguranță nu ați ratat-o pe rețelele sociale. Iată tot ce trebuie să știi despre Louis Vuitton Autumn/Winter 2020. 

Pe aceeasi tema5 lucruri pe care nu le știai despre designerul Virgil Abloh

Virgil Abloh a îngropat streetwear-ul, odată cu prezentarea Louis Vuitton

Primul aspect care ne-a captat atenția asupra show-ului a fost chiar invitația. Invitații au fost notificați asupra prezentării Louis Vuitton din cadrul Paris Men Fashion Week cu ajutorul unui ceas setat să se miște în sens invers trecerii timpului.

Iar surprizele nu s-au oprit aici. Odată ajunși la show-ul LV, invitații au pășit pe nori. Prezentarea a avut loc într-un spațiu în întregime albastru, cu nori imprimați atât pe pereți, cât și pe podea și bănci, remarcându-se mesajul digital „Heaven on Earth”.

Nume mari din industria modei și nu numai au fost prezente în primul rând: Bella Hadid, Migos, Kris Wu și Kerwin Frost au fost cele mai emblematice personalități din front-row.

Colecția a gravitat în jurul office-wear-ului. „Nu-ți lăsa slujba să te definească” era mesajul din descrierea show-ului. Prezentarea a debutat cu o serie de look-uri serioase, în culori terne, pentru a continua cu ansambluri mult mai creative, experimentale. Trench-uri oversized din piele, cămăși cu monogramă, blazere cu volane, jachete supradimensionate și pantaloni cu cusături glittery: cam așa am putea rezuma podiumul Louis Vuitton Autumn/ Winter 2020. Sacourile au făcut legea, la fel și pantalonii slim. În ceea ce privește accesoriile, s-au remarcat cerceii neon, mănușile cu degete decupate și pălăriile. Prezentarea s-a încheiat cu o serie de costume cu nori care au urmărit tema prezentării, redată și prin decor.

Abloh a declarat că și-a dorit să părăsească complet zona de streetwear și să încerce ceva nou: „Vreau să împing industria într-o altă direcție- nu să stau doar în zona mea de confort și să spun «Oh, din punct de vedere comercial, e viabil să vând doar sneakers și jeans.» E modă: totul este circular, tendințele mor și tendințele reînvie. De acum, îmi doresc să propun arta croitoriei în adevăratul sens al cuvântului.”