Fashion

Virgil Abloh: „Streetwear-ul va dispărea complet în deceniul următor”

ioana pana
January 8, 2020 12:45 PM

Virgil Abloh, poate una dintre cele mai influente minți creative ale momentului, a făcut niște declarații uluitoare în ceea ce privește moda, așa cum o vede el, în deceniul următor. „Streetwear-ul va dispărea complet”, spunea chiar părintele streetwear-ului, la finele anului 2019.

Pe aceeasi temaKanye West crede că ar trebui să îi ia locul lui Virgil Abloh la Louis Vuitton

Virgil Abloh: „Streetwear-ul va dispărea complet în deceniul următor”

Într-un interviu pentru revista Dazed, acesta a mărturisit că are siguranța că poate cel mai popular trend al momentului, și anume streetwear-ul, va fi depășit complet în următorii 10 ani. „Timpul lui va expira. Câte tricouri să mai cumpărăm, câte hanorace, câte perechi de sneakers?”, declară Abloh.

În continuare, designerul susține că viitorul va fi vintage. „Cred că vom ajunge în stadiul în care ne vom exprima stilul personal și cunoștințele prin intermediul vintage-ului.”, a continuat el. „Sunt atât de multe haine cool în magazinele vintage, pe care trebuie doar să le cumperi și să le porți. Moda va evolua de la dorința de a avea ceva nou, scos din cutie, spre dorința de a căuta piese de arhivă, care au o poveste”.

În fapt, fenomenul vintage chiar ia amploare. Peste ocean, cele mai faimoase piese vândute de magazinele de acest tip sunt de regulă articole high-end, semnate Dior, Chanel, Yves Saint Laurent, și altele. Nici România nu se lasă mai prejos, pe parcursul ultimilor ani înregistrându-se o creștere exponențială a numărului magazinelor vintage și o schimbare a mentalității cu privire la acest gen de articole.