Living

Visele comune și explicația lor. Ce înseamnă acestea de fapt

iulia.statie
September 29, 2019 13:09 PM

 

Pe aceeasi temaSuferi de insomnii! Iată cum să-ți antrenezi mintea ca să adormi în 60 de secunde

Toți avem vise ce ne fac să ne trezim foarte speriați, până ne dăm seama că sunt doar vise. Dar ce ar putea ele să însemne de fapt?

„Visele sunt gânduri ce vin din subconștientul nostru. Ele sunt continuarea gândurilor pe care le-am avut de-a lungul zilei.”, explică specialistul Lauri Loewenberg. Atunci când dormi, creierul generează aproximativ 5 vise pe noapte, chiar dacă nu reușești să ți le amintești dimineața. Și chiar dacă fiecare vis este unic, acestea urmăresc anumite modele simbolice.

Visezi că ești înapoi la școală și dai un test

Interpretare: De obicei acest vis este conectat cu job-ul pe care îl ai în prezent. „Școala a fost primul nostru job.”, spune Lauri. Acest vis apare de obicei când ai de trecut o provocare la muncă. „Cum te-ai simțit în vis? Erai pregătită? Acest vis funcționează ca și o oglindă.”, adaugă Loewenberg.

Visezi că ieși în oraș cu o celebritate

Există ceva legat de celebritatea pe care o visezi. Aceasta are în acest moment ceva ce este foarte relevant pentru tine. Poate fi un film în care joacă sau un cântec pe care l-a compus. „Dacă sunteți prieteni în vis, există o calitate pe care vedeta aceea o are și tu o regăsești și la tine.”, explică Loewenberg.

Visezi că partenerul te înșală

Visele nu sunt profeții. „Există o a treia roată aici pe care ai putea să dai vina. Există ceva pe care partenerul îl face și te face să simți că primești mai puțină atenție din partea lui. Poate fi un job, un hobby, un copil sau prietenii…ceva te face să te simți înșelată cu privire la timp și atenție.”, zice expertul. Totuși, acest vis poate avea și repercursiuni pozitive, atâta vreme cât nu te trezești foarte supărată pe partenerul tău pentru ce s-a întâmplat în vis. „Tu și partenerul tău puteți începe să aveți întâlniri mai dese sau puteți să renunțați la ce vă ține departe unul de celalalt.”, adaugă Lauri.

Visezi că întârzii la ceva foarte important pentru tine

Dacă muncești într-un domeniu unde totul depinde de termenele limită, acest vis poate apărea foarte des. Sau poate fi alt motiv, legat de pierderea în greutate sau mersul la sală, lucruri pe care vrei să le realizezi până la o anumită dată.

Visezi că ești însărcinată

Chiar dacă nu vrei să fii mămică de acum, acest vis este unul foarte pozitiv. Înseamnă că ceva pentru tine va merge foarte bine și va crește, fie că este vorba de muncă, o relație sau un proiect la care lucrezi.

Visezi că deodată cazi în gol

„Visele ce înclud căderile pot fi asociate cu pierderea controlului sau stresul. Ba chiar au legătură și cu anxietatea. Totuși, în tipul acesta de vis importante sunt detaliile, căci pot fi variații ale interpretării de la persoană la persoană.”, spune Braun.

Visezi că nu mai ai voce

Acesta poate să nu fie un vis, ci un fenoment numit paralizie în somn, ce apare datorită timpului dintre somn și trezire. Oamenii ce o experimentează descriu că nu pot să vorbească sau să se miște.

Visezi că ești dezbrăcată în public

Acest tip de vise sunt asociate cu sentimentele de rușine, dar și cu vulnerabilitate. „Dar dacă ești dezbrăcată și te bucuri de asta, înseamnă că îți dorești să fii văzută și admirată la muncă, la job sau acasă.”, spune Braun.

Visezi că ești urmărită

Totul depinde de cine te urmărește în acel vis. „Mulți oameni simt că sunt urmăriți de o ființă nepământeană. De obicei ființa aceea reprezintă o indiscreție, un obicei neplăcut sau o rată.”, explică expertul.

Visezi că ești într-o poziție foarte puternică

„Deși acest vis pare grandios, mulți oameni ce visează că au o poziție foarte bună, în realitate nu au. Visul încearcă să compenseze dorințele din realitate și să ofere o variantă liniștitoare.”, dezvăluie Braun.

Sursă: Harper’s Bazaar