News

Visezi la zâmbetul perfect? Iată la ce metode poți apela ca să îl obții

Verdict.ro
October 29, 2020 19:32 PM

Ce este zâmbetul perfect? O dantură sănătoasă, cu dinți drepți, perfect aliniați și cu o culoare naturală. În ziua de astăzi, un asemenea zâmbet se poate obține cu ajutorul medicilor stomatologi și a tehnologiilor moderne. Nimic nu este imposibil, iar visul se poate transforma în realitate într-un timp mult mai scurt decât te aștepți. Hai să descoperim împreună care sunt metodele la care putem apela pentru a obține un zâmbet perfect, așa cum întotdeauna ne-am dorit.

  1. Fațetele dentare

Reprezintă o tehnică modernă, care te ajută să obții într-un timp foarte scurt un zâmbet strălucitor, estetic și mereu alb. Tocmai pentru că a devenit o tehnică din ce în ce mai des aleasă de către toți cei care își doresc să transforme visul în realitate, medicii specialiști ne asigură că fațetele dentare reprezintă un tratament stomatologic sigur, care oferă o mulțime de beneficii. În primul rând, fațetele dentare sunt realizate din materiale biocompatibile, tolerate perfect de țesuturile moi. Acestea sunt de fapt pelicule foarte fine de porțelan de înaltă rezistență și durabilitate, ce se aplică pe suprafața naturală a dintelui. Fațetele dentare sunt la fel de rezistente ca smalțul natural al dintelui și au o durată de viață de 10-15 ani, dacă sunt întreținute corespunzător printr-o igienă orală corectă.

Tehnologiile moderne utilizate astăzi în clinicile stomatologice permit medicilor să realizeze fațete dentare într-un timp foarte scurt. Procesele digitale le permit medicilor să obțină o fațetă dentară în doar oră, astfel nu doar că te poți bucura de zâmbetul mult visat în mai puține ședințe, ci și de lipsa lucrărilor provizorii și a amprentelor tradiționale ori a șlefuirii materialelor. De asemenea, este foarte important să știi că fațetele dentare realizate digital pot reproduce cu precizie culoarea dinților naturali, astfel poți alege exact culoarea care ți se potrivește cel mai bine.

  1. Aparatul dentar

Deși nu reprezintă o noutate în domeniul stomatologiei, aparatul dentar este astăzi din ce în ce mai îndrăgit deoarece, de-a lungul timpului, acesta s-a îmbunătățit considerabil. Tratamentele stomatologice cu aparate dentare reprezintă o metodă prin care poți obține un zâmbet perfect, cu dinți drepți, perfect aliniați. De asemenea, acestea ajută la corectarea mușcăturii și, pe termen lung, ușurează menținerea unei igiene orale bune și a unei danturi sănătoase.

Aparatele dentare sunt o soluție potrivită atât pentru copii, cât și pentru adulți. Astfel, dacă îți dorești să te bucuri de un zâmbet perfect, dar crezi că aparatul dentar se poate purta doar în copilărie, este indicat să programezi un consult la medicul specialist. Acesta îți va recomanda un aparat dentar potrivit pentru tine și te va asigura că nimic nu este imposibil. Mai mult decât atât, dacă până acum ți-a fost teamă să porți un aparat dentar pentru că nu ai vrut ca acesta să afecteze estetica zâmbetului, este bine să știi că poți alege și opțiuni mai puțin vizibile sau chiar unele care nu vor fi observate de către persoanele din jurul tău.

  1. Albirea dentară

Pentru mulți dintre noi un zâmbet perfect înseamnă un zâmbet alb și strălucitor, exact ca cel al vedetelor de la Hollywood. Ei bine, chiar și acest zâmbet poate fi obținut cu ajutorul medicilor stomatologi. Conform Oral Health Foundation, albirea dentară  este o modalitate foarte eficientă de a lumina culoarea naturală a dinților fără a îndepărta din suprafața dinților. Aceasta nu poate face o schimbare completă a culorii, dar poate lumina nuanța existentă și îți poate oferi exact strălucirea pe care o dorești.

Pentru a te asigura că albirea dentară este corect realizată și nu afectează smalțul dinților ori gingiile, este foarte important să ceri ajutorul medicului stomatolog. Deși există o mulțime de tehnici prin care poți să încerci să îți albești dinții acasă, cel mai indicat este să alegi albirea dentară realizată de către medici, în cabinetele stomatologice. În acest fel te vei asigura că dantura ta este la fel de sănătoasă și cu mult mai frumoasă.

  1. Prevenția orală

Nu în ultimul rând, zâmbetul perfect este zâmbetul lipsit de afecțiuni orale. De aceea, este necesar să faci vizite regulate la stomatolog și să menții o igienă orală cât mai corectă. Prevenția orală este întotdeauna mai simplă decât tratarea afecțiunilor, astfel periajul de cel puțin două ori pe zi, folosirea mijloacelor adjuvante de curățare precum apa de gură sau ața dentară, dar și vizitele periodice la dentist te vor asigura că zâmbetul tău este sănătos și frumos.

Indiferent de ce tratamente stomatologice alegi să faci pentru a obține zâmbetul mult visat, cel mai important este să păstrezi pe termen lung rezultatul acestora. Orice intervenție stomatologică necesită o îngrijire adecvată, realizată acasă, pentru ca rezultatele să dureze în timp. Astfel, nu uita să respecți sfaturile medicului tău stomatolog și să ai grijă să îți păstrezi zâmbetul la fel de frumos la fel ca atunci când ai ieșit din cabinetul stomatologic.

Sursă poză: Pexels