Beauty

Vrei să-ți prepari propriul scrub? 3 rețete simple care-ți vor face pielea ca de catifea

ruxandra.patru
April 24, 2018 11:45 AM

Alimentația sănătoasă, stilul de viață activ și hidratarea corespunzătoare sunt esențiale pentru o piele frumoasă și catifelată, dar nu suficiente. Pielea are nevoie de atenție specială, iar îngrijirea ei zilnică este un efort necesar.

Pe aceeasi temaCum scăpăm de celulită în „doi timpi și trei mișcări”?

Prin exfoliere, îndepărtăm celulele moarte de la suprafața pielii, punem sângele în mișcare și stimulăm producția naturală de colagen. În plus, după exfoliere, pielea absoarbe mai bine uleiurile și substanțele nutritive din creme și este pregătită pentru un bronz uniform, fără cusur.

Pentru că exfoliantele cosmetice nu sunt întotdeauna la îndemână, dar și pentru că ingredientele naturale pot face minuni cu pielea ta, îți propunem 3 rețete de scrub pe care le poți prepara acasă, cu ingrediente din bucătărie:

1. Scrub cu cafea

Cafeaua este renumită pentru combaterea celulitei, dar și pentru stimularea circulației sângelui. Amestecă două linguri de cafea măcinată cu o lingură de zahar brun, una de miere și una de ulei de cocos și masează ușor scrubul pe pielea corpului. Aceasta va rămâne mătăsoasă și strălucitoare încă de la prima utilizare, iar mirosul este de-a dreptul cuceritor.

2. Scrub cu zahăr

Zahărul este un bun exfoliant și se topește suficient de lent pentru a fi eficient. Amestecă trei linguri de zahăr brun cu două linguri de ulei de argan sau de măsline și parfumează compoziția cu ulei esențial de lavandă, lămâie sau floral. Uleiurile vor hidrata pielea în profunzime după exfoliere și o vor lăsa moale și parfumată.

3. Scrub cu sare de mare

Pune într-un borcan câteva linguri de sare de mare și acoperă-le cu ulei de cocos sau unt de cacao topit. Aplică amestecul pe pielea curată și umedă și masează ușor, cu mișcări circulare, pielea corpului. Datorită efectului hidratant al uleiului de cocos și al untului de cacao, dar și parfumului discret și dulce pe care le au acestea, nu va mai fi nevoie să folosești o loțiune de corp după acest scrub.