Fashion

Zendaya, purtând o rochie Versace creată în anul în care s-a născut la Green Carpet Fashion Awards

iulia.statie
October 13, 2020 16:14 PM

Zendaya a câștigat trofeul Visionay Award în acest an la Green Carpet Fashion Awards, ce recunoaște implicarea în probleme importante precum sustenabilitatea, egalitatea și diversitatea. În 2020, evenimentul a fost ținut în mediul digital.

Pe aceeasi temaCele mai iconice apariții ale artistei Celine Dion

Zendaya a purtat o rochie Versace la Green Carpet Fashion Awards

„Este o onoare incredibilă. De-a lungul carierei mele, am avut privilegiul de a putea prezenta tipuri diferite de frumusețe. Prin munca pe care o fac, creând mai mult poziții de putere, mai multe poziții creative, sper să pot continua să fac acest lucru până când această industrie va reflecta cu adevărat frumusețea pe care o văd în fiecare zi.”, a spus vedeta despre premiu.

Și nu doar discursul ei ne-a atras atenția, ci și ținuta pe care a abordat-o. Zendaya a devenit ușor fashion icon, optând pentru look-uri elegante, extravagante, sau și unele casual chic, ce pot fi reinterpretate ușor. Se pare că toamna aceasta se axează pe vintage, mulțumită documentarului ‚The Supermodels’, ce urmărește faima modelelor ca și Christy Turlington, Naomi Campbell, Linda Evangelista și Cindy Crawford.

Cu siguranță, Zendaya a adus înapoi glamourul din perioada aceea, purtând o rochie fluidă semnată Gianni Versace. Pentru prima oară purtată pe podium de către Anna Klevhag, apoi de Carla Bruni, Kate Moss și un model similar fiind prezentat de către Naomi Campbell, actrița nu doar că a strălucit, ci și a avut o alegere perfectă, demonstrând de ce a câștigat premiul.

Mai mult, rochia a fost creată chiar în anul în care s-a născut vedeta, iar faptul că este un model vintage a reprezentat un punct bun de plecare pentru echipa sa. „Ea s-a născut în 1996, deci cred că a fost drăguț să poarte ceva făcut în anul acela. Dacă Zendaya era pe atunci, atunci ar fi fost un model Versace.”, a explicat Law Roach, stilistul ei.

 

View this post on Instagram

 

@zendaya chose an archive design from the #VersaceFW96 collection for the virtual Green Carpet Awards ceremony. The actress received the Visionary Award and picked a beaded silk dress from the year of her birth. #VersaceCelebrities @ecoage @cameramoda #GCFAItalia Photographer: @dmillzzz Dominic Miller

A post shared by Versace (@versace) on

De ce a făcut Zendaya această alegere

„Oamenii uită că vintage înseamnă sustenabil, așa că este un mod de a reduce consumul. Și mereu există o poveste: cine a purtat piesa înainte, cine a făcut-o, ce a însemnat pentru ei, unde ai găsit-o? Această parte a modei mereu m-a intrigat.”, a continuat el.

De asemenea, echipa ei a completat look-ul cu o coafură ce amintea de Cindy Crawford, pentru a continua linia nostalgică, iar vedeta a purtat pantofi din propria garderobă, pe care i-am mai văzut înainte. „Zendaya întruchipează ceea ce admir cel mai mult la generațiile tinere. Sunt informați, conștienți de problemele cu care se confruntă lumea și nu se tem să vorbească. Acesta este motivul pentru care am fost onorată să deschid arhiva Versace pentru ea.”, a povestit și Donatella Versace.

Datorită vedetei, poate mulți se vor inspira din mesajele puternice și alegerile făcute, căutând o variantă mult mai sustenabilă atunci când vorbim de modă.