News

Ziua și scandalul la Casa Regală! Prințul Charles, acuzat că a primit donații de la rudele celui mai temut terorist

maria.apostol
August 2, 2022 12:30 PM

Rudele lui Osama bin Laden ar fi sponsorizat fundația Prințului Charles, conform presei de la Londra. Viitorul rege britanic ar fi avut o întâlnire cu frații vitregi ai teroristului, după doi ani de la uciderea lui. 

Mai exact, Prințul Charles ar fi avut o întâlnire privată cu Bakr la Clarence House, la Londra, în data de 30 octombrie 2013. Adică la doi ani de la uciderea lui Osama bin Laden.

Clarence House neagă cu fermitate multe dintre aceste afirmații și spune că decizia de accepta donația a fost luată în mod exclusiv de administratorii organizației caritabile, Prince of Wales’s Charitable Fund.

Bakr și Shafiq bin Laden sunt frații vitregi ai lui Osama. Tatăl lor, Mohammed bin Awad bin Laden, a fost un miliardar yemenit.

Totodată, nu a apărut vreo dovadă sau indiciu că Bakr sau Shafiq bin Laden ar fi fost vreodată implicați în sponsorizarea sau comiterea de acte teroriste. În ciuda legăturilor lor de rudenie cu fostul lider Al-Qaida.

Prințul Charles, bănuit că a primit donații și de la un șeic

Sir Ian Cheshire, președintele organizației caritabile, acolo unde au fost trimiși banii a încercat să lămurească situația.

Donația de la șeicul Bakr bin Laden în 2013 a fost evaluată cu grijă de administratorii PWCF de la acea vreme. Procedurile corecte au fost realizate. Iar informații au fost căutate dintr-o gamă mare de surse, inclusiv guvernamentale. Decizia de a accepta donația a fost luată exclusiv de administratori.

Orice încercare de a sugera că lucrurile au stat altfel este înșelătoare și incorectă”.

Conform unei surse apropiată de fundație, decizia a fost luată în ideea că acțiunile unui membru al familiei bin Laden nu ar trebui să păteze întreaga familie.

Aceste noi informații vin la o lună după ce a fost dezvăluit că Prințul de Wales a acceptat milioane de euro îndesați în valize de la un șeic din Qatar. Bani destinați tot fundației sale caritabile. După acest scandal, Prințul Charles a anunțat că nu va mai primi donații mari în numerar.