Fashion

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

Oana Nutu
July 26, 2020 23:52 PM

Designerul libanez Zuhair Murad este, fără îndoială, alături de conaţionalul său Elie Saab, un coutur-ier remarcabil. Din Beirut direct la Paris, atelierul său lucrează la cele mai înalte standarde de calitate, într-o armonie perfectă cu trendurile actuale şi viitoare. El păstrează valori transmise de la o generaţie la alta, la care adaugă detalii brodate din cele mai spectaculoase şi meticuloase lucrate pe cea mai fină mătase, tul sau organza naturală. Rochiile lui definesc perfecţionea într-o viziune a luxului de neegalat.

Rezultatul muncii sale ridicat la rang de operă de artă se datorează unei echipe briliante de la constructorii de tipare, croitori, până la designeri şi brodatori, din mâinile cărora ies cele mai luxoase piese vestimentare. Un lux al timpului, de vreme ce fiecare articol are în spate sute şi sute de ore de muncă elaborată, cu atât mai mult dacă ne referim la o piesă haute couture.

Pentru a arăta perfect pe podium, orice rochie care iese din atelierului designerului Zuhair Murad trebuie să treacă prin mai multe etape: modelul este realizat din muselina direct pe manechin, urmând să fie transformat în tipar şi apoi croit materialul rochiei, care astfel devine un produs bespoke împletind creativitatea cu luxul, visul cu realitatea. În final se adaugă broderia, desăvârşind procesul de creaţie. Lucrcată în întregime manual, ea este personalizată în cele mai mici detalii, de la material, culoare, formă, model… Rochia devine cu adevărat luxoasă abia după ce a strălucit pe podium sau pe covorul roşu purtată de o celebritate, la o recepţie sau chiar în revistele glossy.

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

Toate caracteristicile menţionate anterior se aplică noii colecţii Bridal Spring 2021 lansată de curând care surprinde prin interesul acordat de Zuhair Murad obiceiurilor şi tradiţiilor, diferenţelor etnice şi culturale dintre popoare. Astfel, designerul descrie colecţia ca fiind „o călătorie de-a lungul celor ma frumoase câmpuri de flori din lume care îţi taie respiraţia.” Mireasa aşadar îşi începe excursia din Grădinile Keukenhof, „unde garoafele şi lalelele sunt inspiraţia broderiei delicate, împrăştiate în jurul corsetului unei rochii de prinţesă, desăvârşită cu o fundă din tafta.” Cu această minunată rochie designerul deschide colecţia, ea fiind urmată de următoarea oprire în Parcul Hitachi Seaside „unde culege boboci, flori Nemophila, cârciumăreasă şi flori de mături şi le împrăştie pe întreaga rochie. Apoi se opreşte la Festivalul Florilor din Fuji Shibazakura, păşind pe un covor natural de muşchi roz – dându-le în jurul rochiei, imitând fiecare linie şi curbă.”

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

„Următoarea ședere implică Câmpurile de floarea-soarelui, o oprire de odihnă a inimii. Acolo, ea curge flori cristaline în jurul rochii de corset din tul din mătase fluidă, cu decolteu pătrat, creând un aspect senzual, dar luxos. Ajungând pe Câmpurile de Flori, este martora unui curcubeu de flori frumoase de ranuncul și iese în evidență într-o rochie din tul de mătase cu efect de tatuaj – drapat cu o fustă de tafta dramatică – dezvăluindu-și silueta voluptuoasă.”

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

„De la Câmpurile de Flori Canola, până la Festivalul de lalele Agassiz și traseul de lavandă din Provence – mireasa Zuhair Murad adună un sortiment de flori multifonale și le împrăștie pe rochii sculptive împodobite cu mâneci tip pelerină, dramatice. Toate înfloresc cu broderii de cristal rafinate și perle strălucitoare peste tul de mătase și mătase plisată.”

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

„În tot timpul călătoriei, romantismul și lejeritatea sunt la baza rochiilor din acest sezon, cu culori blânde de alb-deschis, piersic moale, liliac gri, verde pal și ivory deschis în colecție. Prin intermediul siluetelor atemporale, modernitatea și strălucirea evoluează pe fluxuri moi de dantelă Chantilly sau mai multe volane. Înfrumusețările date de broderie transmit un mesaj de speranță, liniște și seninătate.”

Zuhair Murad Bridal Spring 2021, o călătorie în jurul lumii

Sursa www.ZuhairMurad.com

Pentru a vedea toată colecţia Zuhair Murad Bridal Spring 2021 accesează galeria foto!